skip to Main Content

Acara tahunan “Lou Sang” terpanjang di Perak anjuran Marina Island Pangkor telah diadakan pada 13 Februari 2024 di Jeti Kompleks Marina Island Pangkor.

Lou Sang sepanjang 72 meter ini menggunakan lebih 900kg sayur-sayuran dengan melibatkan kerjasama dengan lebih 30 para pelajar daripada UniKL MiMET.

Acara “Toss To Prosperity 2024” ini telah dirasmikan oleh YB. Teh Kok Lim (EXCO Kerajaan Negeri Perak) bagi mewakili YAB Dato’ Seri Saarani Bin Mohamad (Menteri Besar Perak Darul Ridzuan).

Turut bersama hadir ke program tersebut adalah YDH Toh Seri Bijaya Lt. Kol (B) Dato’ Shaharudin bin Haji Nazari, Orang Besar Jajahan Manjung, YB. Komander (B) Nordin Bin Ahmad Ismail (Ahli Parlimen Lumut), YB. Pn. Norhaslinda Binti Zakaria (Adun Pangkor), YB. Tn. Hj. Rosli Abd. Rahman (Adun Pasir Panjang), Ybhg. Tn. Shamsul Ridzuan Bin Idris (Pegawai Daerah Manjung), Ybhg. Laksamana Muda Dato’ Pahlawan Abdul Halim Bin Shaari (Panglima Markas Pemerintahan Pendidikan & Latihan TLDM), Ybrs. Kapten Shahril Amir Bin Mohd Mokhtar (Pegawai Memerintah KD Sultan Idris I), Ybrs. PGKB Tn. Shazlean Bin Mohd Hanafiah (Ketua Jabatan Bomba & Penyelamat Zon 3 Perak), ASP Tuan Rahim Bin Mahmud (Ketua Jabatan Integriti dan Perlesenan Ibu Pejabat Polis Daerah Manjung), Ybhg. Dato’ Ding Poi Chung (Pengarah Urusan Marina Island Pangkor), ketua serta wakil agensi & jabatan kerajaan, para media dan para tetamu.

Acara ini dimeriahkan lagi dengan pertunjukan tarian Singa daripada Nan Hwa High School, pertunjukan tarian Naga dari SMJK Dindings dan 24-Festive Drums daripada Yik Ching High School.

Marina Island turut meraikan tetamu yang hadir dengan pemberian Ang Pao sebagai tanda penghargaan.

Jutaan terima kasih kepada semua tetamu dan pengunjung dari dalam dan luar negara yang hadir memeriahkan acara Lou Sang terpanjang di Perak ini.

Facebook: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=769869568509152&id=100064583476327&mibextid=WC7FNe
Instagram: https://www.instagram.com/p/C3Y6KCCAlcY/?igsh=MXZpNDgxMnkxODJzNA==
YouTube: https://youtu.be/AHW32qfJdHU

Back To Top